Alweer een favoriet om U tegen te zeggen.

Boris is aan een tweede single toe en die heet "Zoek een God". Het is een nummer van Bart Tauwenberg en Steven De Peuter, vroeger samen het scheppende duo achter Fester Fester ("Niks mis met mij", "Delen met jou"). "Zoek een God" werd door Patrick 'MoGroove' Dhoey voorzien van een hedendaags geluid, de stem van Boris is Julie Helsen.

Steven, Julie en Patrick zullen gaandeweg nog nieuw Boris-materiaal releasen. Verwacht wordt dat in 2019 een full-cd op de markt zal gebracht worden.

"Zoek een God" van Boris is deze week (19/02 - 25/02) meerdere malen per dag te beluisteren bij Radio Montana en bovendien vind je het nummer ook op ons YouTube kanaal.

Bericht  18.02.2018


Radio Montana heeft een nieuwe favoriet!!

"Solitude Within is een Belgische symfonische Hardrock / Metalband uit onze eigen regio (Ninove) met een “straffe madam” als frontvrouw, die klassieke muziek met Hard Rock en Metal combineert en er een moderne toets aan geeft. Toch is de muziek heel toegankelijk en geschikt voor een breed publiek.", zo lazen wij dat op het internet. Na het beluisteren van hun album "Disappear" kunnen wij dat alles enkel maar beamen. Dus bombardeerden wij "Fly", een track uit dat album, tot Favoriet van de Week. "Fly is ook te beluisteren op ons YouTube kanaal.

Bericht  28.01.2018


Studio Dender is even terug

Misschien herinner jij je nog Studio Dender, het voetbalprogramma van FCV Dender dat via de frequentie van Avo Radio  werd uitgezonden tussen 2005 en 2007.  Wel dat Studio Dender is voor de gelegenheid even terug. Nu zaterdag tussen 11.00 en 12.00u (herhaling op zondag). Wij hebben gesprekken met spelers, met de technische staf van FCV Dender en met ex trainer Jean-Pierre Vande Velde. Dit alles kadert in de voetbalderby van de Denderstreek : FCV Dender - Eendracht Aalst van nu zondag.

Bericht  26.01.2018


De allereerste Radio Montana favoriet!!!

Of het een wekelijks item wordt dat valt nog af te wachten maar de allereerste Radio Montana favoriet is sowieso een feit. We kozen bewust voor een talent uit onze eigen regio, met name Gino C. Hij heeft een schitterende nieuwe song afgeleverd die meteen onze aandacht trok.

Gino C. heeft een eigen YouTube kanaal. Klik hier.

Bericht 14.01.2018

 


Nieuwe reportage op Radio Montana YouTube kanaal

Radio Montana bracht een bezoek aan het Simbahuis te Liedekerke waar men op korte termijn kinderen opvangt die zich in een moeilijke leefsituatie bevinden. Maximaal 8 kinderen tussen 0 en 12 krijgen daar de kans om op adem te komen in een kleinschalige, familiale omgeving. 

Een uitgebreid interview met An De Winter, directrice van het Simbahuis, nu te vinden op ons YouTube kanaal.

Bericht 18.12.2017


Opnieuw technische problemen bij Radionomy

Sinds begin deze week (04.12.17) heeft het radioplatform waarop Radio Montana zijn uitzendingen verzorgt opnieuw te kampen met technische problemen. Dit heeft zelfs op bepaalde momenten geleid tot een opschorting van onze programma's. Wij werden door Radionomy tot op heden nog niet terdege geïnformeerd over de aard van de problemen. Deze beperken zich sinds vandaag (07.12.17) weliswaar tot het regelmatig afbreken van reclamespots. Wij hopen net als U dat dit alles zo snel mogelijk wordt opgelost.

Bericht 07.12.2017


Het regionieuws op de website van Radio Montana werd aangepast.

Voortaan zullen de dagelijkse nieuwsberichten over onze regio geleverd worden door zogenaamde "RSS feeds"  van de krant Het Nieuwsblad. Dit betekent geenszins dat Radio Montana niet meer aan lokale nieuwsgaring doet. Wij focussen ons namelijk voortaan op reportages over verenigingen en evenementen uit onze regio die  je dan exclusief kan bekijken op ons YouTube kanaal.

Bericht 15.11.2017


Medewerker Francois Temmerman, ontwerper Radio Montana trailer
Medewerker Francois Temmerman, ontwerper Radio Montana trailer

Radio Montana heeft nu ook een eigen YouTube kanaal

Sinds vandaag (15/10/17) is Radio Montana ook op YouTube actief. We hebben met andere woorden ons eigen YouTube kanaal. Medewerker Francois Temmerman knipte vanochtend vroeg het lintje door met een prachtige trailer die hij speciaal voor Radio Montana heeft gecreëerd. Klik hier en bekijk de Radio Montana YouTube trailer.

 

Op ons YouTube kanaal zullen regelmatig reportages en interviews geplaatst worden over wat er leeft in onze Oost-Vlaamse gemeente Denderleeuw en zijn regio. Aarzel dus niet en abonneer je, dan wordt je telkens op de hoogte gebracht wanneer een nieuwe video op ons kanaal wordt geplaatst.

 

Wil je zelf een Radio Montana reportage maken over een evenement dat in onze regio plaatsvindt of ben je lid van een vereniging en wil je deze voorstellen in een YouTube video?  Laat het ons gerust weten. Misschien gaan wij wel in op jouw voorstel en staat ook jouw video binnenkort op ons kanaal!!

Contacteer ons hier

Bericht 15.10.2017


Waarom Franstalige reclame bij Radio Montana?

Ter info Radionomy, het platform waarop Radio Montana opereert, zal zijn reclameblokken altijd brengen in de taal van de streek of het land waar je op dat ogenblik aan het luisteren bent. In (taal)grensgebieden kan dat soms wel eens verkeerd lopen.

 

Wat Radio Montana betreft : het probleem stelt zich meestal  als je naar ons luistert met een 3G of 4G verbinding. Als je inschakelt met zo'n verbinding en je bevindt je bijvoorbeeld in de Denderstreek (grenzend aan de provincie Vl.-Brabant) dan is de kans reëel dat jouw toestel een signaal opvangt van een antennemast die zich in het Brabantse/Brusselse bevindt. Het systeem van Radionomy gaat er dan vanuit dat men zich in een tweetalig gebied bevindt en dat er dus ook Franstalige reclameblokken moeten geplaatst worden.  Een pasklare oplossing hiervoor is helaas niet meteen voorhanden.

 

Als Proximus klant die met een wifi verbinding luistert kan je eveneens Franstalige reclame te verwerken krijgen. Dit komt omdat je, zonder het te weten, verbonden bent met een Brusselse/Waalse server. Je modem uitschakelen en dan opnieuw opstarten kan ervoor zorgen dat je gekoppeld wordt aan een Vlaamse server wat impliceert dat je dan geen Franstalige reclame meer zal horen.

Bericht 19.09.2017


Radionomy heeft audioproblemen aangepakt

De problemen om Radio Montana te beluisteren (zie vorig bericht) werden door Radionomy verholpen. Dit betekent dat je opnieuw met om het even welke player ons radiostation kan ontvangen. Uiteraard is ook het downloaden van onze app nog steeds een makkelijke oplossing om ons te beluisteren (zie vorig bericht).

Bericht 14.09.2017


Problemen beluisteren Radio Montana

Sinds enkele dagen merken we op dat luisteren naar onze uitzendingen via een tablet of smartphone soms niet lukt. Radio Montana, heeft dit gemeld aan Radionomy, het radioplatform waarop wij onze uitzendingen verzorgen. Wij hopen dat Radionomy zo snel als mogelijk voor een oplossing zorgt en houden jullie hierover op de hoogte. Tevens geven we nog graag mee dat de Radio Montana app (enkel voor Android toestellen) geen last heeft van deze technische problemen. Aarzel dus niet en download onze app in de Google play store.

Klik hier en installeer.

Bericht 10.09.2017


Radionomy-player niet te zien op je iPad/iPhone?

We horen regelmatig dat mensen die gebruik maken van een iPad of iPhone de Radionomy-player, op de homepage van onze website, niet te zien krijgen. Je kan dit euvel zeer eenvoudig oplossen :

1. Klik op "instellingen"

2  Klik op "Safari"

3. Klik op "blokkeer cookies"

4. Klik op "sta altijd toe"

5. Vernieuw nu onze homepage en ontdek de Radionomy-player

Bericht 04.09.2017

 


Vernieuwde website krijgt "share buttons"

Sinds vandaag 01 september heeft onze webmaster op bepaalde webpagina's de zogenaamde "share buttons" geplaatst. Denk je dat één of meerdere personen geïnteresseerd zullen zijn in één van onze berichten? Deel het dan meteen, dat kan voortaan via Facebook en/of mail.

Bericht 01.09.2017

 


Radio Montana vandaag 4 jaar jong

Een foto uit Het Nieuwsblad van 29 augustus 2013. Denderleeuw kreeg eindelijk opnieuw een eigen radiozender, Radio Montana. Onze eerste officiële uitzending vond 2 dagen later plaats, op 31 augustus, vandaag dag op dag 4 jaar geleden.
Pioniers Danny De Vos, Francois Temmerman en Danny De Man kregen even later versterking van onder meer Dolf Gordts, een rasechte muziekkenner die sinds enkele jaren de muziekkeuze van dit station verfijnd en tevens ook onze Facebookpagina up-to-date houdt. Wat dat laatste betreft waren de pioniers hem vandaag wel een stapje voor.
Bericht 31.08.2017

Nieuwe website voor Radio Montana

Onze webmaster heeft deze vakantieperiode niet stilgezeten. Hi ontwierp een gloednieuwe website. Bij de ontwikkeling hiervan werd onder meer gefocust op het consulteren van onze website via je smartphone of tablet. Je kan ons dus nu met om het even welk toestel comfortabel bezoeken.

Bericht 29.08.2017

 Advertentie

Eurospar - Denderleeuw

Bistro Likert - Liedekerke

Souks & Sauna - Meerbeke (Ninove)